Nadomestne županske volitve v Ljubljani 25. marca

Ljubljana, 3. januarja - Nadomestne županske volitve v Ljubljani, ki je po izvolitvi Zorana Jankovića v DZ ostala brez župana, bodo 25. marca, je za STA dejal tajnik občinske volilne komisije Gregor Rigler. V preostalih desetih občinah, kjer so bili župani na decembrskih volitvah prav tako izvoljeni za poslance, pa bodo nadomestne županske volitve 11. marca.

Ljubljana, Magistrat.
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv: STA

Komisije v občinah Slovenj Gradec, Železniki, Destrnik, Duplek, Mirna Peč, Polzela, Bovec, Metlika in Krško so namreč sledile priporočilu službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko ter Državne volilne komisije in volitve razpisale za 11. marec. Danes pa je enako odločitev sprejela še volilna komisija v Radečah.

Kot napovedujejo v nekaterih komisijah, bo razpis volitev objavljen v petkovem uradnem listu, v večini občin pa bodo tako volilna opravila začela teči v soboto.

Enajst slovenskih občin, katerih župani so bili decembra izvoljeni za poslance, do nadomestnih županskih volitev vodijo podžupani oziroma pooblaščenci, ki so jih imenovali zdaj že nekdanji župani. V Ljubljani je to podžupan Aleš Čerin.

spc/moz/tz/tz
© STA, 2012