Ponekod po državi bo zapihal okrepljen jugozahodnik

Ljubljana, 2. januarja - Danes čez dan bo v osrednji, severovzhodni in vzhodni Sloveniji pihal okrepljen jugozahodnik. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo po nižinah najvišje hitrosti od 50 do 80 kilometrov na uro, v višjih legah pa preko 90 kilometrov na uro, opozarja republiška agencija za okolje.

Danes bo še deloma sončno v vzhodni Sloveniji, drugod pa se bo dopoldne pooblačilo. Popoldne in proti večeru bo predvsem na Primorskem in Notranjskem pričelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo od tri do osem, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 11 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, krajevno lahko tudi nižje. V torek zjutraj bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja.

V torek čez dan bodo padavine ponehale, popoldne se bo predvsem v vzhodni Sloveniji delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do štiri, na Primorskem do osem, najvišje dnevne od dva do šest, na Primorskem do 10 stopinj celzija.

miv/ms/miv
© STA, 2012