Vstopili smo v novo leto 2012

Ljubljana, 1. januarja - Ob polnoči smo se poslovili od leta 2011 in vstopili v novo leto 2012. Predsednik republike Danilo Türk je državljankam in državljanom v novoletni poslanici zaželel veliko zdravja, uspehov, sreče in zadovoljstva. Vse najboljše v novem letu pa je v poslanici državljankam in državljanom zaželel tudi predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor. Oba sta se dotaknila tudi aktualnih razmer in se zavzela za čim prejšnji dogovor za oblikovanje nove vlade.

Ljubljana.
Predsednik republike Danilo Türk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Predsednik Türk v poslanici ugotavlja, da je za nami leto zahtevnih nalog in resnih preizkušenj. V tem letu smo praznovali 20. obletnico naše države, pregledali smo naše dosežke, bili smo kritični, a hkrati smo si odprli nove poti naprej. Na teh poteh bomo morali reševati številne probleme in dobro uporabiti vse naše zmožnosti.

Premier Pahor, ki med prazniki ostaja v bolnišnici, ugotavlja, da je Slovenija še vedno v položaju, ko je gospodar svoje usode. Vendar ne naši, ne evropski pretekli uspehi niso samoumevni in za vse, kar bo bolj pravično, bolj človeka vredno, bolj varno in demokratično, se bo treba složno potruditi. Po njegovih besedah Slovenija ta potencial ima.

vst/tz
© STA, 2012