V Ljubljani dražja vožnja z mestnim prometom, plačljivo bo parkiranje na Mirju, Prulah in za Bežigradom

Ljubljana, 1. januarja - V Ljubljani sta od danes dražji dve vrsti vozovnic javnega mestnega prometa. Vozovnice za posamezno vožnjo, ki razen ob nakupu z mobilnim telefonom vključujejo tudi prestopanje v času 90 minut, po novem stanejo 1,2 evra, prej pa so 80 centov. Splošna mesečna vozovnica pa namesto prejšnjih 34 zdaj stane 37 evrov.

Ljubljana.
Avtomobili, promet.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Mestna kartica Urbana.
Foto: STA
Arhiv STA

S torkom pa se v Ljubljani uvaja nova avtobusna linija 15, ki potekala od Stanežič preko Vižmarij in Tacna do Zgornjih Pirnič. Z njeno uvedbo bo delno spremenjena trasa linije 8, ki bo po Tacenski cesti odslej vozila v obe smeri. Linija bo poskusno obratovala eno leto, ob velikem številu potnikov pa jo bodo podaljšali do centra Medvod. V torek bodo podaljšali tudi traso linij 3 in 3B v Šiški, kjer bosta dodani dve postajališči.

Na območjih Mirja, Prul in Bežigrada pa bodo v torek začeli delovati parkomati. Tamkajšnji stanovalci bodo lahko na teh območjih parkirali s parkirnimi dovolilnicami ob plačilu letne parkirne takse v višini 100 evrov in upravne takse za vlogo, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

spc/tz
© STA, 2012