Neznanca oropala poslovalnico Pošte Slovenije na Poljanskem nasipu v Ljubljani

Ljubljana, 30. avgusta - Neznanca sta danes popoldne na Poljanskem nasipu v Ljubljani oropala poslovalnico Pošte Slovenije. Policija je bila o tem obveščena okoli 15. ure, preiskava pa še poteka, je STA povedal predstavnik Policijske uprave Ljubljana za stike z javnostmi Vinko Stojnšek. Neznanca sta bila oborožena z nožem in pištolo oziroma predmetom, podobnim pištoli.

Maribor.
Pošta Slovenije.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA.

Moška sta od uslužbencev zahtevala denar in s kraja pobegnila v smeri proti Zmajskemu mostu. Policija trenutno izvaja ukrepe za izsleditev ter ogled kraja dejanja, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Prvi ropar je visok okoli 180 centimetrov, temnih, na kratko postriženih las in podolgovatega obraza. Oblečeno je imel temno majico in bež hlače do kolen. Drugi moški je visok in star okoli 25 let. Na glavi je nosil kapo s "šiltom" bež barve in modre hlače do kolen.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o omenjenih osebah, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Po junijskem oboroženem ropu v Kresnicah, v katerem je življenje izgubila njihova uslužbenka, je sicer generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc zagotovil, da se bo izboljšala varnost poslovalnic, a da bodo izboljšave potekale postopno, saj gre za mrežo, široko več kot 560 poštnih poslovalnic.

tjp/pa/pa
© STA, 2011