Do zdaj prijavljenih 19 organizatorjev kampanje o malem delu

Ljubljana, 16. marca - Vsi, ki nameravajo pred referendumom o malem delu nagovarjati volivce, se lahko na Državno volilno komisijo prijavijo do danes opolnoči. To pomeni, da bodo lahko "dejansko izvajali dejanja referendumske kampanje o zakonu o malem delu", pravi tajnik komisije Marko Golobič. Do zdaj se je po podatkih komisije prijavilo 19 organizatorjev kampanje.

Med organizatorji kampanje, ki so se prijavili do danes popoldne, so Študentska organizacija Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Urad vlade za komuniciranje, koalicijske stranke SD, Zares in LDS, opozicijski SLS in SDS ter zunajparlamentarne stranke SMS - Zeleni, NSi, Zeleni Slovenije in Krščanski socialisti Slovenije.

Poleg omenjenih so se prijavili tudi Zveza društev upokojencev Slovenije, Mestna zveza upokojencev Ljubljana, Zveza domoljubnih društev Hervardi, Popotniško združenje Slovenije, Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij ter Fundacija študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani.

Referendum bo 10. aprila, kampanja pa se je začela 11. marca.

pse/tz/tz
© STA, 2011