Ammannu skrajšana tekma v Garmisch-Partenkirchnu

Garmisch-Partenkirchen, 1. januarja - Švicar Simon Ammann je zmagovalec današnje druge tekme novoletne turneje v smučarskih skokih v Garmisch-Partenkirchnu. Ammann je po le eni seriji v konkurenci za skok 131 metrov dobil 142,1 točke. Drugi je bil Rus Pavel Karelin s slabimi štirimi točkami zaostanka, tretji pa Poljak Adam Malysz. Med Slovenci se je najbolje odrezal Robert Kranjec z 11. mestom.

Velenje.
Smučarski skakalec Robert Kranjec.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Planica.
Švicarski smučarski skakalec Simon Ammann.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Velenje.
Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kranjec je pristal pri 130 metrih in v dvoboju proti Nemcu Martinu Schmittu izgubil, a na koncu vseeno dosegel najboljšo slovensko uvrstitev dneva. Peter Prevc, ki je "izločil" Rusa Denisa Kornilova, je bil na koncu 27., Primož Pikl je na koncu pristal na 38., Jurij Tepeš pa na 39. mestu.

Prvo serijo je zaznamoval spremenljiv veter, zaradi česar so morali prireditelji nekajkrat skrajšati zalet in prekiniti tekmovanje, na koncu pa so odpovedali še finalno serijo. To bodo bržčas zelo obžalovali v avstrijskem taboru, saj je bil njihov najboljši Martin Koch na desetem mestu.

V skupnem seštevku turneje kljub današnjemu spodrsljaju s 14. mestom še vedno vodi Avstrijec Thomas Morgenstern pred Ammannom in Fincem Mattijem Hautamäkijem. Kranjec je na 13., Prevc pa na 16. mestu.

Že jutri skakalce čakajo kvalifikacije za tretjo tekmo turneje, ki bo v Innsbrucku.

lr/ad/lr
© STA, 2011