V Tovarni vozil Maribor v ponedeljek stavkajo

Maribor, 31. decembra - Delavci Tovarne vozil Maribor bodo v ponedeljek stavkali. Vodstvo jim je danes sicer nakazalo akontacijo novembrske plače, še vedno pa jim dolguje del regresa za letni dopust za leto 2010, preostali del plače, nekaterim tudi odpravnine.

Maribor, TVM.
Tovarna vozil Maribor (TVM).
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv: STA

Delavke in delavci, večinoma člani Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije, so že 10. novembra sklenili, da bodo, v kolikor delodajalec do konca leta ne bo poravnal vseh obveznosti do delavcev, 3. januarja začeli s stavko. Ta bo potekala v prostorih podjetja in bo trajala do izpolnitve zahtev.

Predsednik uprave Janez Lipuš jim je obljubil, da bodo zamujajoča izplačila prejeli najkasneje danes, a to se po besedah sekretarja sindikata kovinske in elektroindustrije Podravje Branka Medika ni zgodilo. Nakazali so jim le akontacije plače v višini 659 evrov, zato bo v ponedeljek, 3. januarja, ob 7.30 stavka.

Tovarna vozil Maribor, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov in trenutno zaposluje okoli 145 ljudi, je v krizi že dobro leto in pol.

ase/bg/bg
© STA, 2010