Najdaljšo noč v letu bodo mnogi praznovali na prostem

Ljubljana/Maribor/Celje/Kranj/Nova Gorica/Novo mesto/Koper, 31. decembra - Najdaljšo noč v letu bodo tudi tokrat mnogi preživeli na prostem. V številnih slovenskih krajih bodo silvestrovanja na prostem z glasbo, obiskovalci mnogih mest pa se lahko nocoj poleg zabave, ki se bo zavlekla vse do jutranjih ur, nadejajo tudi polnočnih ognjemetov.

Ljubljančani bodo letos silvestrovali na Prešernovem, Novem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter na Trgu francoske revolucije. Tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu bo minuto čez polnoč oznanil vstop v novo leto. Letos bo petminutni ognjemet računalniško voden, zaradi česar bo viden tudi v oblačnem vremenu.

Silvestrovanje z nastopi glasbenikov bo tokrat na Prešernovem, Novem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter na Trgu francoske revolucije.

V Mariboru se bo silvestrovanje na Trgu svobode začelo že ob 21. uri. V Celju bodo najdaljšo noč v letu mnogi pričakali na Trgu celjskih knezov. Tudi na Gorenjskem bodo zadnji dan v letu številna silvestrovanja na prostem, prav tako v Novi Gorici, Ajdovščini, Idriji, Tolminu, Bovcu, Kopru, Piranu in drugih krajih.

vi/tz
© STA, 2010