Mineva pet let od tragedije pred diskoteko Lipa

Ljubljana, 23. decembra - Danes mineva pet let od tragedije pred diskoteko Lipa, v kateri so umrla tri dekleta, stara 15 in 17 let. Lastnik diskoteke Robert Tomaž Zavašnik je bil zaradi tega obsojen na pet let zapora, vendar je obsojeni pred letom in pol izginil.

Zavašnik je izginil pred letom in pol, ko bi moral oditi na prestajanje kazni na Dob, iščejo ga tudi z Interpolovo tiralico. Prav tako zgodba ni zaključena niti za starše treh najstnic, ki so umrle pred diskoteko.

Aprila se je s sodbo in vmesno sodbo končala pravda med starši na eni in Republiko Slovenijo, občino Medvode, varnostno službo Enigma Bagarič ter Mileno, Francem in Robertom Zavašnikom in njihovim podjetjem Roto na drugi strani. Starši so zahtevali 225.900 evrov odškodnine, sodišče jim je pritrdilo, a plačati jo bodo morali le Roto, Robert Zavašnik in Enigma Bagarič. Vendar vmesna sodba po poročanju Slovenskih novic še ni pravnomočna, prav tako pa pristojna sodnica z ljubljanskega okrožnega sodišča ni določila, koliko bo odškodnina znašala.

Tragedija pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 2005.

szo/tz
© STA, 2010