Izvršni odbor DeSUS danes o kandidatki za Gjerkeševo naslednico

Ljubljana, 22. decembra - Po včerajšnjem odstopu ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrika Gjerkeša se bo danes sestal izvršni odbor stranke DeSUS. Odločal bo o kandidatki, ki naj bi nasledila Gjerkeša na ministrskem mestu, sedanji sekretarki v službi vlade za regionalni razvoj Duši Trobec Bučan.

Ljubljana. Sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj Duši Trobec Bučan. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj Duši Trobec Bučan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Brdo pri Kranju. Sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj Duši Trobec Bučan. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Brdo pri Kranju.
Sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj Duši Trobec Bučan.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Minister Gjerkeš je namreč predsedniku vlade Borutu Pahorju včeraj ponudil odstop, potem ko so ga policisti pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Premier Pahor je odstop sprejel ter napovedal, da bo v prihodnjih dneh začel pogovore o kandidatu za novega ministra.

Gjerkeš sicer sodi v ministrsko kvoto DeSUS, kjer že imajo kandidatko za njegovo naslednico. Gre za sekretarko v službi vlade za regionalni razvoj Dušo Trobec Bučan. Kot je pojasnil predsednik stranke Karl Erjavec, je kadrovska komisija na včerajšnji dopisni seji predlagala Trobec Bučanovo, danes pa se bo na nujni seji sestal tudi izvršni odbor stranke, ki bo odločal o kandidatki. Po Erjavčevih besedah se z izborom kandidatke strinja tudi premier Pahor.

mo/ap
© STA, 2010