V Engelbergu le ena serija, zmagal Morgenstern

Engelberg, 17. decembra - Prejšnji konec tedna je tekma smučarskih skakalcev v češkem Harrachovu odpadla zaradi močnega vetra, žirija svetovnega pokala pa je tekmo danes skušala izpeljati v švicarskem Engelbergu. Močno sneženje pa je preprečilo finalno serijo, tako da je zmagovalec po veljavni prvi seriji postal Avstrijec Thomas Morgenstern s 137 metrov doglim skokom in 134,4 točke.

Vreme je krojilo razplet tekme že na dveh prizoriščih svetovnega pokala v smučarskih skokih, po češki tekmi je odpadla še današnja finalna serija v Švici. Močno sneženje pred drugo serijo je preprečilo tekmovalcem še en skok, zmagovalec pa je po le eni seriji postal avstrijski šampion Morgenstern. Oder za zmagovalce so zasedli kar trije Avstrijci, kajti na drugo mesto se je uvrstil Andreas Kofler, tretji pa je bil Wolfgang Loitzl.

Od slovenskih tekmovalcev je bil s 130 metri najdaljši Robert Kranjec in zasedel končno 20. mesto, 30. pa je bil Jurij Tepeš. Druga dva Slovenca nista prišla med dobitnike točk, Peter Prevc je osvojil 32. mesto, še deset mest nižje pa je pristal Mitja Mežnar.

lr/ke/lr
© STA, 2010