V zadevi Čista lopata prebrali obtožnico

Ljubljana, 17. decembra - Na tretjem naroku v zadevi Čista lopata, v kateri je osem oseb obtoženih sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku, je tožilka Bojana Podgorelec le prebrala obtožnico.

Ljubljana. Podjetnik Srečko Gabrič. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Podjetnik Srečko Gabrič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vsi obdolženi so jo označili kot neutemeljeno, prav tako večina ni želela podati zagovora, dokler se ne bo odločilo o zahtevi obrambe po izločitvi dokazov.

Potem ko je tožilka prebrala obtožnico in ko je sodnica obdolžene pozvala k zagovoru, je le prvi mož Primorja Dušan Černigoj izrazil prepričanje, da ni storil nobenega kaznivega dejanja ter da ni nikomur obljubil koristi pri poslu in da tudi od njega nihče ni zahteval koristi.

Obdolžena Ivan Demšar in Srečko Gabrič sta povedala, da se ne bosta zagovarjala, ostali obdolženci pa so pojasnili, da se ne morejo zagovarjati za obtožbo, ki je nastala na podlagi nezakonito pridobljenih dokazov.

Sodnica je prebrala tudi izpoved Ivana Zidarja in Hilde Tovšak pri preiskovalnemu sodniku, v kateri sta zavrnila vpletenost v dajanje ali prejemanje nagrad.

jb/szo/bg
© STA, 2010