Večina rek upadla, nekaj cest še zaprtih za promet

Ljubljana, 10. decembra - Večina rek je preko noči upadala. Reka Vipava v srednjem in spodnjem toku še poplavlja, prav tako še poplavljata Ljubljanica na Ljubljanskem Barju in Krka v spodnjem toku. V četrtek sta zaradi dežja preko dneva znova nekoliko narasli Dravinja in zlasti Mestinjščica, zaradi poplav pa so nekatere ceste po Sloveniji še vedno zaprte za promet.

Poplavljene površine na Ljubljanskem Barju se bodo predvidoma danes še nekoliko povečale in zaradi dotoka vode iz kraškega zaledja ohranile do začetka prihodnjega tedna. Podobno velja tudi za poplavna območja Krke v spodnjem toku, gladina voda na kraških poljih notranjskega in dolenjskega krasa pa se v tem času ne bo tehtneje spremenila.

Zaradi poplav so zaprte ceste Smednik-Zameško-Kostanjevica na Krki pri Malencah, Šentjernej-Križaj, v Kostanjevici na Krki Oražnova ulica in Ulica Talcev, Rakov Škocjan-Podskrajnik, kjer je obvoz urejen, Planina- Laze, Logatec-Žibrše, Kolenča vas-Pri cerkvi-Struge pri Kolenči vasi, Žužemberk-Breg, Blatna Brezovica-Bevke in Črna vas-Podpeč. Zaradi plazu je za ves promet zaprta cesta med Ajdovščino in Colom.

apo/rbo/apo
© STA, 2010