Tot Sevčnikarju še ne bo vročil izredne odpovedi

Šoštanj, 9. decembra - Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Simon Tot se je odločil, da do nadaljnjega ne poda izredne odpovedi delovnega razmerja predsedniku podjetniškega sindikata Branku Sevčnikarju. V torek je uprava Teša podala predlog na pristojno delovno delovno sodišče za ugotovitev nezakonitosti novembrske stavke v Tešu.

Ljubljana.
Direktor TEŠ Simon Tot.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Sodišče bo presojalo, ali so bile spoštovane procesne predpostavke za zakonitost izvedbe stavke kot jih določa zakon o stavkah. Poleg tega bo sodišče presojalo, ali je stavkovne zahteve podjetniškega sindikata Teša sploh mogoče šteti za uresničevanje interesov s področja dela delavcev, so danes sporočili iz Teša.

Vodstvo družbe pričakuje, da bo odločitev sodišča podala zavezujoče smernice za bodoče sindikalno delovanje. Med vodstvom Teša in Sevčnikarjem, ki mu odpoved službe grozi zaradi njegove novembrske sindikalne aktivnosti ob zamenjavi dotedanjega direktorja Uroša Rotnika, je bilo v zadnjem času izvedenih že nekaj sestankov, na katerih je bila podana skupna namera in pripravljenost po korektnem sodelovanju.

lpc/ap
© STA, 2010