Policijski sindikat vztraja pri stavki

Ljubljana, 15. oktobra - Policijski sindikat Slovenije je odločen, da stavko nadaljuje in jo je pripravljen še zaostriti. Tudi o tem bodo govorili danes v Celju, na razširjeni seji svetov policijskega sindikata in območnih policijskih sindikatov. Medtem pa je preostali del javnega sektorja stavko v sredo končal.

V policijskem sindikatu so v zadnjih dneh opozorili predvsem na diskriminatoren odnos vlade, saj po njihovih navedbah na vladni strani po začetku stavke ni bilo resne namere za pogovore z njimi. Dialog je sicer potekal z notranjim ministrstvom, a le za zadeve, ki so rešljive v tem okviru. Zdaj naj bi do sestanka predstavnikov policijskega sindikata in vlade vendarle prišlo in naj bi se dobili v ponedeljek.

Policiste sicer zastopata dva sindikata, poleg Policijskega sindikata Slovenije, ki po lastnih navedbah združuje nekaj več kot 6000 članov, še Sindikat policistov Slovenije, ki ima po podatkih z njihove spletne strani 2521 članov. Slednji je sodeloval v okviru skupnega stavkovnega odbora sindikatov, ki so v sredo stavko končali.

tz/td/td
© STA, 2010