Vlada in stavkovni odbor našla soglasje o preostalih stavkovnih zahtevah

Ljubljana, 7. oktobra - Vladni pogajalci in stavkovni odbor 21 sindikatov javnega sektorja so za danes končali pogajanja. Oblikovali so besedilo dogovora o stavkovnih zahtevah, ki se ne rešujejo v sklopu pogajanj o kolektivni pogodbi in o dogovoru glede ukrepov na področju plač v javnem sektorju.

Generalna sekretarka vlade Helena Kamnar je po pogajanjih na vladi ocenila, da so našli soglasje, morda je treba razjasniti le nekaj podrobnosti. Besedilo dogovora bosta obe strani dopolnili in popravili, podpisali pa naj bi ga predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

To pričakuje tudi vodja pogajalske skupine 21 sindikatov javnega sektorja Janez Posedi. Vsebine dogovora po poslovniku sicer ne more razkrivati, je dejal za STA. So pa po njegovih besedah blizu sporazumu glede stavkovnih zahtev, ki ne zadevajo kolektivne pogodbe za javni sektor in dogovora o ukrepih glede plač.

O slednjem, sicer najtršem problemu, naj bi jutri dopoldne razpravljali reprezentativni sindikati javnega sektorja na čelu z ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs.

tvr/miv
© STA, 2010