Po zagotovilu sindikata delo v socialnih zavodih med stavko teče

Ljubljana, 30. septembra - Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije, ki sodeluje v stavki javnega sektorja, zagotavlja, da delo poteka tudi v socialnih zavodih, kot so domovi upokojencev, zavodi za usposabljanje, posebni socialni zavodi in varstveno delovni centri.

V sindikatu se zavedajo svoje odgovornosti do bolnikov, varovancev, uporabnikov, zato med stavko spoštujejo zakonska določila o zagotavljanju nujne medicinske pomoči, osnovne nege in varstva. To se v socialnih zavodih tudi izvaja, je za STA zagotovila predsednica sindikata Darinka Auguštiner.

Po njenih besedah delo v socialnih zavodih poteka upočasnjeno, oskrbovanci pa vedo, da poteka stavka. Vendar naj bi te vsaj v prvi fazi ne čutili.

Za del javnega sektorja je danes že četrti stavkovni dan. Vladna pogajalska skupina je predstavnike sindikatov javnega sektorja, vključenih v stavko, za danes povabila za pogajalsko mizo. Še pred tem je predviden sestanek, na katerega je stavkovni odbor povabil vse sindikalne centrale.

pse/apo
© STA, 2010