Četrti dan stavke vlada sindikate vnovič vabi za skupno mizo

Ljubljana, 30. septembra - Vladna pogajalska skupina, ki jo vodi generalna sekretarka vlade Helena Kamnar, je predstavnike v stavko vključenih sindikatov javnega sektorja za danes povabila za pogajalsko mizo. Še pred tem je predviden sestanek, na katerega je stavkovni odbor povabil vse sindikalne centrale.

Ljubljana.
Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Helena Kamnar.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Helena Kamnar.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Danes je za del javnega sektorja že četrti stavkovni dan. Še najbolj je bilo stavko čutiti na mejnih prehodih, kjer so nastajale kolone. Glede na odločitev stavkovnega odbora, naj bi se čakalne dobe na mejnih prehodih za tovorna vozila zdaj zmanjšale. A če pogajanja z vladno stranjo ne bodo stekla, vnovične zaostritve na mejah ne izključujejo. Prav tako so zaostritev napovedali policisti in zaposleni na upravnih enotah. Stavko naj bi zaostrili tudi v zdravstvu, na kakšen način naj bi pojasnili danes.

Predstavniki sindikatov so se z vladno stranjo nazadnje srečali v torek, ko jim je ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs predstavila vladne načrte, vključno z interventnim zakonom in ostalimi pravnimi sredstvi. Sporočilo pa je bilo, da vlada ne namerava popuščati.

tz/mo
© STA, 2010