V socialnovarstvenih zavodih ne stavkajo, v bolnišnicah delo kljub stavki nemoteno

Ljubljana, 27. septembra - V večini domov za ostarele, varstveno delovnih centrov in centrov za usposabljanje danes delajo normalno.

V zavodih za usposabljanje je večina zaposlenih članov šolskega sindikata, ki ne stavka. Če vlada dogovora ne bo spoštovala, pa bodo začeli razmišljati o stavki tudi oni, pravi predsednica skupnosti teh zavodov Valerija Bužan.

V domovih za ostarele kljub temu, da ne stavkajo, podpirajo stavkovne zahteve, je pojasnil predsednik upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Boris Koprivnikar.

V bolnišnicah in zdravstvenih domovih delo poteka nemoteno, čeprav se je stavki pridružila večina zaposlenih. Delo opravljajo kot doslej, le da so se zjutraj sestali na stavkovnem zboru.

Zdravniki stavkajo tako, da izkoristijo eno uro za posvetovanja o poteku pogajanj med vlado in sindikati. V ljubljanskem kliničnem centru stavka vsaj 80 odstotkov zaposlenih. Tudi v UKC Maribor stavkajo, vendar se to ne pozna pri kakovosti oskrbe bolnikov, zagotavljajo v stavkajočem sindikatu.

tvr/td/td
© STA, 2010