Stavka več kot polovica zaposlenih v centrih za socialno delo

Ljubljana/Maribor, 27. septembra - Po podatkih sindikata centrov za socialno delo SINCE 07 današnja stavka poteka v skladu z dogovorjenimi usmeritvami. Kot je za STA dejal Perica Radonjič iz sindikata, stavka več kot polovica zaposlenih v centrih za socialno delo, medtem ko se je stavki pridružila več kot polovica od skupno 62 centrov.

Centri za socialno delo opravljajo nujna dela, nujne obiske na terenu, sprejemajo ljudi in vloge ter odgovarjajo na klice, je za STA zagotovila sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije Darja Kuzmanič Korva. Po njenih besedah izvajajo tudi prvo socialno pomoč. Večjih težav ne bi smelo biti, je ocenila.

V Sindikatu zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije, ki je vključen v zvezo svobodnih sindikatov, podpirajo stavko javnega sektorja v zdravstvenih in socialnih zavodih.

Zaposleni v zdravstvu in sociali bodo med stavko spoštovali zakonska določila o zagotavljanju nujne medicinske pomoči, osnovne nege in varstva, je zagotovila predsednica sindikata Darinka Auguštiner.

pse/apo
© STA, 2010