Miščevič največjo stavko javnih uslužbencev odprl na Gruškovju

Ljubljana, 27. septembra - Največjo stavko zaposlenih v javnem sektorju v samostojni Sloveniji je opolnoči na mejnem prehodu Gruškovje svečano odprl vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič, sicer tudi sekretar Sindikata carinikov Slovenije. Za danes še ni sklican sestanek z vladno stranjo, na katerem bi se pogajali o stavkovnih zahtevah, je za STA povedal Miščevič.

Ljubljana.
Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Dušan Miščevič.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Kot je pojasnil, se je stavka začela na vseh mejnih prehodih, zaenkrat pa večjih čakalnih dob še ni.Tudi pri policistih poteka stavka po načrtu, izvajajo jo po napovedih in do zdaj ni bilo nobenih odstopanj, je za STA povedal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah.

Stavki so se pridružili tudi zaposleni na Radioteleviziji Slovenija, ki v času stavke ne bodo pripravljali notranjepolitičnih vsebin.

Zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se bodo ob 8. uri sestali pred stavbo UKC Ljubljana. kot je za STA pojasnil predsednik Sindikatov v zdravstvu Slovenije Matija Cevc, bodo zaposlenim pojasnili, zakaj je stavka potrebna. Potem se bodo vrnili na delovna mesta, kjer bo delo potekalo tako, kot ob nedeljah in praznikih, vendar z nekoliko okrepljenimi ekipami.

apo/apo
© STA, 2010