Majdičeva leto začela z zmago

Oberhof, 1. januarja - Slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je zmagala na prologu novoletne turneje Tour de Ski v Oberhofu. Druga je bila Rusinja Natalija Korosteleva, tretja pa Poljakinja Justyna Kowalczyk. Druga slovenska predstavnica Vesna Fabjan je osvojila 30. mesto.

Kranj, skakalnica.
Smučarska tekačica Petra Majdič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Majdičeva je današnjo tekmo začela in končala vrhunsko, v visokem ritmu, vseskozi stopnjevala ritem in se na koncu veselila suverene zmage. Ob dodatnih bonus sekundah za današnjo zmago, bo Majdičeva na jutrišnjem, nekdaj paradnem 10-kilometrskem teku v klasični tehniki, začela s sedmimi sekundami prednosti pred Korostelevo, tretjeuvrščena Poljakinja se bo na progo podala s 16 sekundami pribitka.

"Fantastičen rezultat, vsem skupaj se nam prav smeji. Včeraj smo si voščili srečno in uspešno in tako se je leto tudi začelo. Danes je servis opravil izjemno delo, to se je videlo, imela sem res ene najboljših smuči, kar sem tudi taktično izkoristila. Napadala sem šele na prvem težjem vzponu, medtem ko sem do tja prišla spočita. Nato sem stopnjevala ritem do konca in na zadnjih 1300 metrih precej pridobila," je po tekmi povedala Majdičeva.

jd/tb/jd
© STA, 2010