Na današnji drugi tekmi turneje vsi štirje Slovenci

Garmisch-Partenkirchen, 1. januarja - Slovenski smučarski skakalci so dobro opravili kvalifikacije za današnjo drugo tekmo prestižne nemško-avstrijske novoletne turneje, saj so se vsi štirje zlahka prebili na tekmo. V Ga-Paju je bil od Slovencev najboljši Robert Kranjec, ki je bil četrti, na tekmo pa so se s 17. oz. 18. mestom prebili tudi Mitja Mežnar, Jernej Damjan in Peter Prevc.

Najboljši v kvalifikacijah je bil finski veteran Janne Ahonen, ki pristal pri 128 metrih. Kranjec je skočil 128 metrov, Mežnar 121,5 metra, Damjan in Prevc, ki sta si razdelila 18. dosežek med kvalifikanti, pa po 120,5 metra.

Prva serija današnje tekme v Garmisch-Partenkirchnu bo potekala v dvobojih na izpadanje, v drugo pa se bo uvrstilo 25 zmagovalcev dvobojev in peterica najboljših poražencev. Kranjec se bo za vstop v finale - prva serija se bo začela ob 14. uri - pomeril s Čehom Martinom Ciklom, Mežnar s Švicarjem Andreasom Küttlom, Damjan z Rusom Dmitrijem Vasilijevom, Prevca pa čaka obračun s Čehom Lukašem Hlavo.

zza/zza
© STA, 2010