Predsednik republike Türk v novoletni poslanici izpostavil izzive države v 2010

Ljubljana, 31. decembra - Za nami je leto preizkušenj. V prihajajočem letu pa imamo priložnost za temeljite spremembe in izboljšanje, ki bodo zagotovili blaginjo naslednji generaciji. Slovensko gospodarstvo je pred izzivom preobrazbe, je v novoletni poslanici poudaril predsednik republike Danilo Türk.

Brdo pri Kranju.
Predsednik republike Danilo Türk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, vladna palača.
Predsednik republik Danilo Türk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, vladna palača.
Predsednik republik Danilo Türk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Največja gospodarska kriza po drugi svetovni vojni je po prepričanju Türka za nami in kažejo se že znaki okrevanja. Preobrazba slovenskega gospodarstva je po mnenju predsednika republike nujna zato, da si bomo zagotovili nove trge, posodobili naše gospodarstvo in še dovolj zgodaj vstopili v obdobje zelenih tehnologij in okolju prijaznega razvoja.

Opozoril je tudi na vse tiste prostovoljce in nevladne organizacije, ki so v kriznem letu priskočili na pomoč tistim, ki jih je kriza prizadela. Poudaril je, da lahko vsak posameznik stori kaj dobrega za sočloveka, zlasti za pomoč bolnim, ostarelim in vsem drugim, ki pomoč potrebujejo.

Naj bo leto, ki je pred nami, leto smelih vizij in pogumnih odločitev, naj bo to čas dobrih dejanj, je svojo novoletno poslanico sklenil predsednik republike.

td/sk
© STA, 2009