Pahor v novoletni poslanici: Leto 2010 bo boljše leto

Ljubljana, 31. decembra - Premier Borut Pahor je v svoji novoletni poslanici izrazil prepričanje, da bo leto 2010 boljše leto, ki nam bo omogočilo zastaviti zahtevne strukturne reforme in povečati našo konkurenčnost. Po njegovi oceni kaže, da je najtežji čas krize za nami.

Ljubljana.
Premier Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, vlada.
Premier Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Premier Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Med konkretnimi cilji vlade je premier navedel stabilizacijo gospodarske rasti na medletni ravni okrog enega odstotka, zmanjšanje proračunskega primanjkljaja za pol odstotne točke in zadržanje stopnje anketne brezposelnosti pod sedmimi in pol odstotki.

Pahor je podal vizijo, po kateri naj bi Slovenija presegla povprečno razvitost Evropske unije in se umestila v krog najbolj konkurenčnih in solidarnih držav na svetu. Prav zdaj, ko se to sliši še posebej utopično, je po njegovo pravi čas, da storimo odločilne korake v tej smeri.

Premier je še pozval k delovanju v skupno dobro. Slovenci naj damo vse od sebe in ne vse za sebe ter pokažemo najboljše lastnosti narodovega značaja - upornost, zmagovalno miselnost in samozavest.

miv/td
© STA, 2009