Najdaljšo noč v letu bodo tudi letos mnogi praznovali na ulicah

Ljubljana/Maribor/Celje/Kranj/Koper/Novo mesto/Nova Gorica, 31. decembra - Letošnje novo leto bo veliko ljudi, kot že prejšnja leta, pričakalo na ulicah. V številnih slovenskih krajih bodo pripravili silvestrovanja na prostem z glasbo, obiskovalci mnogih mest pa se lahko nocoj poleg zabave, ki se bo zavlekla vse do jutranjih ur, nadejajo tudi polnočnih ognjemetov.

Vrhunec decembrskih prireditev v Ljubljani bodo silvestrovanja na prostem in tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu, ki bo ob polnoči oznanil vstop v novo leto. Ljubljančani bodo tako lahko najdaljšo noč v letu pričakali na Prešernovem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter v Križankah.

V Mariboru se bo množično silvestrovanje na Trgu svobode začelo že po 21. uri, v Celju pa bodo danes silvestrovali tudi otroci na Glavnem trgu.

V Piranu pa je silvestrovanje na prostem na Tartinijevem trgu zaradi napovedanega dežja, vetra ter visokega plimovanja morja, odpovedano. Bo pa zato v ogrevanem prireditvenem šotoru pred marino v Luciji. V novo leto bodo vstopili z glasbeno skupino Ne me Jugat.

vi/azu
© STA, 2009