Zaradi kontaminiranega mleka umrli trije kitajski otroci

Peking, 17. septembra - Kitajski minister za zdravje Chen Zhu je danes sporočil, da so zaradi kontaminiranega mleka v prahu umrli že trije otroci, 158 pa jih je v bolnišnicah zaradi akutne odpovedi ledvic. Po zaužitju mleka, ki je vsebovalo kemikalijo za proizvodnjo plastike, je sicer zbolelo kar 6244 otrok, je sporočil Chen.

Kitajska, Shijiazhuang.
Otrok pri zdravniškem pregledu z ultrazvokom. Pri več kot 1200 otrocih so se po pitju mleka znamke Sanlu pojavili ledvični kamni. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Otrok, pregled, ultrazvok, mleko v prahu.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Nanjing.
Oboleli otrok med zdravniškim pregledom. Pri več kot 1200 otrocih so se po pitju mleka znamke Sanlu pojavili ledvični kamni. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Shijiazhuang.
Medicinska sestra oskrbuje otroka obolelega z ledvičnimi kamni. Pri več kot 1200 otrocih so se po pitju mleka znamke Sanlu pojavili ledvični kamni. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Otrok, pregled, ultrazvok, mleko v prahu.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Yinchuan.
Mati z devetmesečnim otrokom med zdravniškim pregledom. Pri več kot 1200 otrocih so se po pitju mleka znamke Sanlu pojavili ledvični kamni. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Otrok, pregled, ultrazvok, mleko v prahu.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Yinchuan.
Mati z otrokom v trgovino vrača mleko v prahu. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Otrok, pregled, ultrazvok, mleko v prahu.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Hefei.
Trgovka preverja vrnjeno mleko v prahu. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Foto: Xinhua/STA

Kitajska, Yichuan.
Trgovke preverjajo vrnjeno mleko v prahu. Mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, je izdelovalo 22 podjetij po vsej državi. Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so umrli že trije otroci.
Foto: Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 697 znakov (brez presledkov) oziroma 131 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

jk/jav
© STA, 2008