Ob 60-letnici priključitve Primorske slovesnost tudi na Goriškem

Nova Gorica, 22. avgusta - Letošnjo 60-letnico priključitve Primorske k matični domovini bosta zaznamovali dve večji proslavi, in sicer državna 15. septembra v Tatrah na Brkinih ter veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji teden prej v Novi Gorici. Častni pokrovitelj slednje, ki jo skupaj pripravljajo primorske občine ter različne borčevske in veteranske organizacije, privabila pa naj bi okoli 10.000 ljudi, je slovenski predsednik Janez Drnovšek, so na današnji predstavitvi v Novi Gorici povedali organizatorji.

Nova Gorica, občina.
Predsednik organizacijskega odbora proslave Vladimir Krpan, župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc in član organizacijskega odbora proslave Miloš Lozič na novinarski konferenci, na kateri so predstavili veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji, ki bo v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Nova Gorica, občina.
Član organizacijskega odbora proslave Dominik Soban in predsednik organizacijskega odbora proslave Vladimir Krpan na novinarski konferenci, na kateri so predstavili veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji, ki bo v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Nova Gorica, občina.
Predsednik severnoprimorskega pokrajinega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo Rafko Mokorel in predsednik društva Sever severne Primorske Angel Vidmar na novinarski konferenci, na kateri so predstavili veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji, ki bo v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Nova Gorica, občina.
Predsednik organizacijskega odbora proslave Vladimir Krpan na novinarski konferenci, na kateri so predstavili veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji, ki bo v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Nova Gorica, občina.
Na novinarski konferenci so predstavili veliko ljudsko zborovanje z naslovom Na svoji zemlji, ki bo v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Nova Gorica, občina.
Zgibanka o velikem ljudskem zborovanju z naslovom Na svoji zemlji, predstavljena na novinarski konferenci v Novi Gorici.
Foto: Marko Cencič/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.608 znakov (brez presledkov) oziroma 266 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mac/apo
© STA, 2007