Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 3. januarja - Ponoči se bo oblačnost od severa povečala, le na zahodu bo zjutraj še delno jasno. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Popoldne lahko predvsem v jugovzhodnih krajih pade kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo sprva še pretežno jasno, v četrtek pa bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v krajih vzhodno od nas bo prehodno rahlo deževalo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega pritiska sega iznad jugozahodne Evrope tudi nad Alpe in severno Sredozemlje. V višinah začenja k nam od severozahoda spet pritekati nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo tu in tam po nižinah megla, na Primorskem pa nizka oblačnost. Čez dan pa bo ponekod pihal jugozahodni veter.

mku/mku
© STA, 2007