Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 3. januarja - Danes bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V višjih legah in predvsem po nižinah severne in vzhodne Slovenije bo pihal severni veter. Ponoči se bo pooblačilo v severovzhodni in deloma v osrednji Sloveniji, jutri dopoldne pa še drugod. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Prehoden rahel dež bo lahko popoldne predvsem na Notranjskem in v severovzhodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, ob morju do 3, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem danes do 10, jutri do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. jutri bo pretežno oblačno, ponekod v krajih vzhodno od nas bo prehodno lahko rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad Alpe sega iznad jugozahodne Evrope šibko območje visokega zračnega pritiska. Ciklon se iznad Balkana počasi pomika proti Črnemu morju. V višinah priteka z močnimi severnimi vetrovi k nam prehodno bolj suh zrak.

Obeti: V petek bo v jugozahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno, na severovzhodu občasno bolj oblačno. V soboto se bo prehodno pooblačilo, čez dan pa zjasnilo. Na Primorskem bo popoldne spet nastajala nizka oblačnost. Zapihal bo jugozahodnik.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv na splošno počutje in razpoloženje ljudi bo ugoden, ob sončnem vremenu tudi vzpodbuden. Okrepljeni bodo le nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na četrtek bo moteno.

mva/mva
© STA, 2007