Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 2. januarja - Danes bo oblačno. Zjutraj in dopoldne bodo padavine, vmes tudi posamezne nevihte. Več padavin bo v južni polovici Slovenije, kjer bo dež prešel v sneg. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. Popoldne bodo padavine povsod ponehale. Sprva bodo temperature od 0 do 8, čez dan pa se bo nekoliko ohladilo. Jutri bo precej jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo v višjih legah in po nižinah predvsem severne in vzhodne Slovenije pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, v alpskih dolinah do -8, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih južno od nas bo oblačno s padavinami in nevihtami. V Gorskem Kotarju in Liki bo pričelo snežiti. Drugod bo suho vreme. Ob severnem Jadranu bo pričela pihati burja.

Vremenska slika: Nad severno Italijo se poglablja območje nizkega zračnega pritiska, ki se bo dopoldne južno od nas pomikalo proti vzhodu. V nižjih plasteh ozračja bo od severovzhoda začel pritekati hladnejši zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho vreme. Pihal bo jugozahodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev bo sprva še velika, z vremenom povezane težave bo imelo veliko ljudi. Popoldne bo obremenitev slabela, z njo pa tudi pogostost in izrazitost težav. Okrepljeni bodo ostali le bolezenski znaki v povezavi z boleznimi dihal, obtočil, tudi revmatične težave, krči in kolike bodo pogostejši.

dm/dm
© STA, 2007