Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 31. decembra - Ponoči bo na Primorskem, Notranjskem in deloma v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Drugod bo delno oblačno, občasno tudi pretežno oblačno. Jutri bo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 8, v zatišnih legah do -3, najvišje dnevne od 6 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno, na vzhodu dopoldne prehodno pretežno oblačno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla, v krajih zahodno in južno od nas pa nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska. Hladna fronta bo jutri dosegla Alpe. Z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka vlažen in topel zrak.

Obeti: V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja. Popoldne bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. V sredo bo precej jasno.

mka/mka
© STA, 2006