Vreme po Sloveniji ob 11. uri in napoved

Ljubljana, 31. decembra - Danes bo na Primorskem, Notranjskem in deloma v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutri bo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne danes od 3 do 9, jutri od 5 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla, v krajih zahodno in južno od nas pa nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska. Oslabljena hladna fronta se od severozahoda pomika čez naše kraje. Z jugozahodnimi vetrovi v nižjih plasteh ozračja k nam priteka vlažen zrak.

Obeti: V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja. Popoldne bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji, ponekod se bo od severa delno zjasnilo. V sredo bo precej jasno.

mka/mka
© STA, 2006