Vreme po Sloveniji ob 16. uri in napoved

Ljubljana, 30. decembra - Na Primorskem, Notranjskem in ponekod po nižinah se bo zadrževala nizka oblačnost iz katere lahko občasno rosi. Drugod bo popoldne še pretežno jasno, ponoči in jutri zmerno do pretežno oblačno. Začel bo pihati jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla, v krajih zahodno in južno od nas pa nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska. Alpam se od severozahoda bliža oslabljena hladna fronta, ki bo ponoči in zjutraj prešla naše kraje. Z jugozahodnimi vetrovi v nižjih plasteh ozračja k nam priteka vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

kk/kk
© STA, 2006