Vreme po Sloveniji ob 11.30 in napoved

Ljubljana, 30. decembra - Na Primorskem, Notranjskem in ponekod po nižinah se bo zadrževala nizka oblačnost, iz katere lahko občasno rosi. Drugod bo danes še pretežno jasno, ponoči in v nedeljo zmerno do pretežno oblačno. Začel bo pihati jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla, v krajih zahodno in južno od nas pa nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska. V nižjih plasteh ozračja priteka nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. V zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala burja.

kk/kk
© STA, 2006