Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 30. decembra - Danes bo na Primorskem in delu Notranjske pretežno oblačno in povečini še suho. Drugod bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Začel bo pihati jugozahodni veter. V nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, ponekod lahko občasno rahlo dežuje ali rosi. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, proti vzhodu Slovenije čez dan še delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla, v krajih zahodno in južno od nas pa nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska. V nižjih plasteh ozračja priteka nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo okrepil. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami.
Meja sneženja se bo spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo sprva ugoden, čez dan se bo krepila vremenska obremenitev, pri občutljivih ljudeh se bodo začele pojavljati z vremenom povezane težave, moteno bo spanje v noči na nedeljo.

kk/kk
© STA, 2006