Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 2. januarja - Danes bo oblačno. Dopoldne bo še snežilo, na Primorskem pa deževalo. Tam bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v vzhodni Sloveniji pa severni veter. Popoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale. Temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 stopinj. Ponoči se bo delno razjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo še oblačno s padavinami. Večinoma bo snežilo, le ob Jadranu in v nižinah severne Italije bo deževalo. Čez dan bodo padavine od zahoda postopno ponehale. Jutri bo ob severnem Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini precej jasno, v Kvarnerju bo pihala burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, a suho vreme.

Vremenska slika: Nad severnim Balkanom in Jadranom je ciklonsko območje. Od severovzhoda doteka k nam hladnejši in vlažen zrak.

Obeti: V sredo se bo oblačnost od juga spet povečala. Rahlo sneženje bo najprej zajelo južno Slovenijo in se popoldne ter zvečer razširilo tudi na vzhodne in osrednje kraje. Burja na Primorskem se bo okrepila. V četrtek bo oblačno z občasnim sneženjem, le na Primorskem bo večinoma suho vreme. Tam bo še pihala burja.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: Sprva bodo z vremenom povezane težave pogoste, popoldne bodo postopoma slabele. V noči na torek bo vreme še motilo spanje najbolj občutljivih ljudi.

mka/mka
© STA, 2006