Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Ponoči bo oblačno, v notranjosti države bo spet snežilo do nižin. Jutri dopoldne bo še snežilo, na Primorskem pa deževalo. Tam bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa severni veter. Popoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale.
Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne pa od -1 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo, razen ob Jadranu in v nižinah severne Italije, snežilo.

Vremenska slika: Iznad Severnega morja sega čez zahodno Evropo in Alpe v zahodno in severno Sredozemlje območje nizkega zračnega pritiska. Vremenska motnja se zadržuje nad severnim Sredozemljem, Alpami in srednjo Evropo in bo ponoči dosegla Slovenijo. Nad naše kraje bo začel dotekati v nižjih zračnih plasteh od severovzhoda nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V torek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo se bo po deloma jasnem jutru postopno pooblačilo. Popoldne bo predvsem v vzhodnih krajih naletaval sneg. Burja na Primorskem se bo okrepila.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

mka/mka
© STA, 2006