Vreme po Sloveniji ob 16. uri in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Danes bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo počasi spuščala in ponoči bo spet snežilo do nižin. Jutri dopoldne bo še snežilo, na Primorskem pa deževalo. Tam bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa severni veter. Do večera bodo padavine povsod ponehale. Temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem zjutraj do 4, čez dan okoli 7 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo danes v glavnem deževalo, jutri pa, razen ob Jadranu in v nižinah severne Italije snežilo.

Vremenska slika: Iznad Severnega morja sega čez zahodno Evropo in Alpe v zahodno Sredozemlje območje nizkega zračnega pritiska. Ena vremenska motnja se pomika nad Balkan iznad Italije, druga je od zahoda dosegla Alpe. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V torek bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Tam bo občasno več sonca. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V sredo bo oblačno, popoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije spet začelo rahlo snežiti. Burja na Primorskem se bo okrepila.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

mka/mka
© STA, 2006