Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Danes in jutri bo oblačno s padavinami. Danes bo meja sneženja med 700 in 1200 metri, popoldne pa se bo že počasi spuščala.
Ponekod v nižinah bo zjutraj še poledica. Jutri bo snežilo, na Primorskem pa deževalo. Tam bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 4, najvišje dnevne pa danes od 0 do 3, na Primorskem do 7, jutri od -2 do 2, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo danes v glavnem deževalo, jutri pa, razen ob Jadranu in v nižinah severne Italije snežilo.

Vremenska slika: Iznad Severnega morja sega čez zahodno Evropo in Alpe v zahodno Sredozemlje območje nizkega zračnega pritiska. Ena vremenska motnja se pomika nad Balkan iznad Italije, druga je od zahoda dosegla Alpe. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V noči na torek bodo padavine ponehale. V torek bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Tam bo občasno delno jasno. V sredo bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo od vzhoda začelo rahlo snežiti. Burja na Primorskem se bo okrepila.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko pogojene težave bo imelo veliko ljudi. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih odmerkov zdravil in diet ter večjo previdnost.

mka/mka
© STA, 2006