Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 31. decembra - Danes bo dopoldne povečini jasno, popoldne pa se bo pooblačilo. Na Primorskem in Notranjskem se bodo popoldne začele pojavljati padavine, ki bodo zvečer zajele tudi osrednjo Slovenijo. Po nižinah bo v glavnem deževalo, zato se bo lahko pojavljala poledica. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 6 stopinj C. Jutri bo oblačno, padavine bodo zajele vso Slovenijo. Dopoldne bo po nižinah deževalo, meja sneženja bo med 700 in 1000 metri. Še se bo lahko pojavljala poledica. Popoldne bo dež prešel v sneg. Temperature bodo od -2 do 5, na Primorskem do 9 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Dopoldne bo še povečini jasno, popoldne pa se bo postopno pooblačilo. V krajih južno od nas se bodo popoldne začele pojavljati rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo oblačno s padavinami. Dopoldne bo po nižinah povečini deževalo, popoldne pa bo spet začelo snežiti.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta se pomika proti Alpam in bo ponoči dosegla naše kraje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje toplejši in zaenkrat še vedno precej suh zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno, padavine bodo čez dan povečini ponehale. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in suho, na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo v soboto čez dan postopoma krepila, proti večeru bo z vremenom povezane težave imelo veliko ljudi. Razmere bodo obremenilne tudi v noči na nedeljo.
Priporočamo večjo previdnost.

mva/mva
© STA, 2005