Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

Slovenija 13.7.2018 19:26

Vlada vložila tožbo proti Hrvaški na Sodišče EU zaradi neizvajanja arbitraže

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, da Sodišču EU nemudoma predloži tožbo proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica nespoštovanja arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. Tožbo je v skladu s sklepom tudi vložila, so sporočili po seji vlade iz urada vlade za komuniciranje.

svet 13.7.2018 18:48

Mayeva in Trump stremita k prostotrgovinskemu sporazumu

Britanska premierka Theresa May je danes po pogovorih z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom dejala, da oba stremita k oblikovanju prostotrgovinskega sporazuma med državama, ko bo Otok zapustil Evropsko unijo. Trump je ob tem dodal, da bo spoštoval odločitev Londona glede načrtov za brexit.

gospodarstvo 13.7.2018 18:03

Vlada potrdila predlog prodaje NLB

Vlada je danes sklenila Evropski komisiji predlagati spremembe zavez glede prodaje NLB, po katerih bi država z IPO do konca leta 2018 prodala najmanj 50 odstotkov plus eno delnico, preostali del do nadzornega deleža 25 odstotkov in ena delnica pa do konca leta 2019. Hkrati bo vodstvu SDH naložila ponoven začetek postopka prodaje.

Slovenija gospodarstvo 13.7.2018 17:42

Vlada zagotovila sredstva za proračun; rebalans ne bo potreben

Vlada je, po tistem, ko je 14. junija po zvišanju denarne socialne pomoči začasno zadržala izvrševanje državnega proračuna, le našla sredstva in proračun znova uravnovesila. Rebalans državnega proračuna tako ni potreben, je po seji vlade povedala ministrica za finance, ki opravlja tekoče posle, Mateja Vraničar Erman.

Slovenija 13.7.2018 16:27

Nacionalni inštitut bo od UKC Ljubljana prevzel del programa otroške kardiologije

UKC Ljubljana in Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni se bosta morala dogovoriti o delitvi dela, torej katere vrste obravnav in zdravljenj bo v prihodnje izvajal inštitut. Šele ko bo to dorečeno, bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) sklenil pogodbo o financiranju z inštitutom in posledično zmanjšal program UKC Ljubljana.

šport 13.7.2018 16:22

Penko evropski podprvak v vožnji na čas med mlajšimi člani

Slovenski kolesar Izidor Penko je na evropskem prvenstvu v Brnu na Češkem osvojil drugo mesto v vožnji na čas med mlajšimi člani. Na 24 kilometrov dolgi trasi je Penka premagal le Italijan Edoardo Affini, ki je bil hitrejši za 25,7 sekunde. Bronast je bil Avstrijec Markus Wildauer, zaostal je 31,7 sekunde.

Slovenija 13.7.2018 13:47

Slovenska raziskovalka pri pomembnem odkritju o črnih luknjah

Mednarodna skupina raziskovalcev, v kateri sodeluje tudi Gabrijela Zaharijaš z Univerze v Novi Gorici, je prišla do pomembnega odkritja v zvezi s črnimi luknjami. Do odkritja so prišli s pomočjo Nasinega vesoljskega teleskopa Fermi, članek o odkritju pa so objavili v ugledni mednarodni znanstveni reviji Science.

Slovenija 13.7.2018 13:18

Predsednik DZ tudi formalno razpisal lokalne volitve za 18. november

Predsednik državnega zbora Matej Tonin je danes tudi formalno razpisal lokalne volitve, ki bodo v skladu z novelo zakona o lokalnih volitvah 18. novembra, morebitni drugi krog županskih volitev pa bo potekal 2. decembra. Volilna opravila bodo začela teči 3. septembra, torej po počitnicah, je dejal Tonin.

svet 13.7.2018 13:04

Trump potrdil dober odnos z Mayevo

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ob prihodu v dvorec Chequers dejal, da z britansko premierko Thereso May verjetno še nikoli nista razvila tako dobrega odnosa, kot na večerji v četrtek v palači Blenheim. Ob tem pa ni želel komentirati svojega pogovora za tabloid The Sun, v katerem je bil kritičen do načrta britanske vlade za brexit.

svet 13.7.2018 7:22

Trump pred srečanjem z Mayevo kritizira njen načrt za brexit

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je v četrtek prispel na obisk v Veliko Britanijo, je bil v intervjuju za tabloid The Sun kritičen do načrta britanske vlade za brexit. Dejal je, da bo načrt premierke Therese May za brexit verjetno uničil možnosti za sklenitev prostotrgovinskega sporazuma med Veliko Britanijo in ZDA.

gospodarstvo 13.7.2018 0:30

EU znova o izenačitvi davčne obravnave elektronske in tiskane knjige

Finančni ministri EU bodo danes v Bruslju znova razpravljali o izenačitvi davčne obravnave elektronske in tiskane knjige in časopisa, ki naj bi nekaterim članicam EU omogočil uporabo zelo nizke, tudi nične stopnje DDV za e-knjige in spletne časopise. V minulih dveh letih je bilo že več neuspešnih poskusov dogovora.

Slovenija 13.7.2018 0:30

Predsednik DZ bo danes razpisal lokalne volitve

Predsednik DZ Matej Tonin bo danes opoldne razpisal redne lokalne volitve. Te bodo 18. novembra, saj je bila s spremembo zakonodaje novembra lani kot stalni termin za lokalne volitve določena tretja nedelja v novembru. Bo pa Tonin v danes podpisanem aktu določil tudi, kdaj bodo začeli teči roki za volilna opravila.