Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

šport 23.5.2020 19:57

Veithova uradno končala kariero

Avstrijska alpska smučarka Anna Veith, rojena Fenninger, je tudi uradno pri 30 letih končala športno pot. Tako je avstrijsko smučanje osem mesecev po slovesu Marcela Hirscherja zapustila še ena zvezda.

svet 23.5.2020 18:22

Na Hrvaškem danes brez novih okužb z novim koronavirusom

Na Hrvaškem v zadnjih 24 urah niso potrdili nove okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Tudi na Cipru danes niso potrdili nobene nove okužbe z novim koronavirusom, poroča ciprska tiskovna agencija CNA. Brez novih okužb so tudi v Črni gori.

šport 23.5.2020 15:07

Špansko nogometno prvenstvo se bo nadaljevalo v tednu okoli 8. junija

Predsednik španske vlade Pedro Sanchez je danes v javnem nastopu naznanil, da se Španija po več kot dvomesečni popolni izolaciji zaradi pandemije novega koronavirusa počasi vrača v normalno življenje. Med drugim je napovedal datum nadaljevanja španskega nogometnega prvenstva - v tednu okoli 8. junija.

svet 23.5.2020 14:00

V Grčiji od ponedeljka dovoljena potovanja s celine na otoke

V Grčiji postopoma znova zaganjajo svojo turistično industrijo in prometno omrežje. Od ponedeljka bodo lahko s celine na otoke v Egejskem in Jonskem morju znova potovali vsi, ki niso v karanteni zaradi novega koronavirusa. Ciper pa je objavil seznam držav, katerih državljani bodo lahko od 9. junija pripotovali v državo. Na njem je tudi Slovenija.

svet 23.5.2020 13:02

Minister: Italija se je dobro odzvala na sproščanje ukrepov

Italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je danes pozdravil upadanje števila okužb z novim koronavirusom v Italiji. Število okužb kaže, da se je Italija dobro odzvala na prvo sproščanje ukrepov za zajezitev virusa 4. maja. V večjih mestih po državi policija izvaja strog nadzor na spoštovanjem preventivnih ukrepov.

gospodarstvo 23.5.2020 12:15

Netoplačnice z nasprotnim predlogom nemško-francoskemu načrtu za oživitev gospodarstva

Avstrija, Švedska, Danska in Nizozemska so danes predstavile nasprotni predlog nemško-francoskemu predlogu za oživitev gospodarstva Evropske unije po pandemiji covida-19. T.i. "varčne" članice EU so se zavzele za enkraten izredni sklad za okrepitev gospodarstva unije. Pomoč bi omejile na dve leti, so sporočili iz urada avstrijskega kanclerja.

Slovenija 23.5.2020 11:12

V petek v Sloveniji znova brez novih okužb in smrti bolnikov s covidom-19

V petek so opravili 677 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, pozitiven ni bil noben vzorec. Prav tako ni umrl nihče s covidom-19, piše na spletni strani vlade. V bolnišnicah se je v petek zdravilo 19 bolnikov s covidom-19, od tega štirje na oddelkih za intenzivno terapijo. Dva bolnika so odpustili v domačo oskrbo.

svet 23.5.2020 9:54

Brazilija po številu okužb na drugem mestu prehitela Rusijo

Brazilija je v petek po številu potrjenih okužb z novim koronavirusom prehitela Rusijo in je zdaj s 330.890 okužbami na drugem mestu na svetu. Koronavirusna bolezen 19 je v Braziliji zahtevala 21.048 smrtnih žrtev. Vrhovno sodišče je medtem v petek objavilo posnetek vladne seje, na kateri predsednik Jair Bolsonaro žali guvernerje zveznih držav.

Slovenija 23.5.2020 9:00

Slovenija v zadnji teden uradno razglašene epidemije, a virus in bolezen ostajata

Slovenija vstopa v zadnji teden razglašene epidemije, ki je globoko zarezala v naša življenja. Prva okužba z novim koronavirusom v Sloveniji je bila potrjena 4. marca, do sredine aprila je število okužb vztrajno raslo. Prvi bolnik s covidom-19 je umrl 14. marca, doslej skupaj 106. Vrh epidemije je bil v Sloveniji v prvi polovici aprila.

svet 23.5.2020 8:43

Na Kitajskem prvič brez novih primerov okužb z novim koronavirusom

Kitajska je danes sporočila, da prvič, odkar od januarja objavljajo podatke o okužbah z novim koronavirusom, niso zabeležili nobene nove okužbe. Novico so sporočili le dan po začetku letnega zasedanja kitajskega ljudskega kongresa, na katerem so izpostavili tudi velike dosežke Kitajske v boju proti virusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 23.5.2020 8:36

V petkovi letalski nesreči v Pakistanu umrlo 97 ljudi

Petkova letalska nesreča v Pakistanu je bila po zadnjih podatkih usodna za 97 ljudi. Nesrečo sta preživela dva potnika na krovu letala, so danes sporočili iz pristojnega ministrstva za zdravje. Preiskava o vzrokih nesreče se medtem nadaljuje, poročajo tuje tiskovne agencije.

kultura 23.5.2020 8:26

Znana je peterica finalistov za kresnika

Znana je peterica nominirancev za kresnika, nagrado za roman leta, ki jo podeljuje časopisna hiša Delo. Žirija je med velike finaliste uvrstila romane V Elvisovi sobi Sebastijana Preglja, Ivana pred morjem Veronike Simoniti, Norhavs na vrhu hriba Suzane Tratnik, Sonce Petovione Branka Cestnika in Izvirnik Jiržija Kočice, poroča današnje Delo.

svet 23.5.2020 8:10

V ZDA v sredo prva ameriška izstrelitev astronavtov po desetletju

Ameriška vesoljska agencija Nasa bo v sredo v sodelovanju z zasebnim vesoljskim podjetjem Space X Elona Muska prvič po letu 2011, ko so upokojili raketoplane, z vesoljskega centra Kennedy v Cape Canaveralu na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) poslala človeško posadko. Izstrelitev si namerava v živo ogledati tudi predsednik ZDA Donald Trump.

svet 23.5.2020 7:58

Biden po dolgem času spet v težavah zaradi neprimerne izjave

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je v petek padel v težave zaradi neprimerne izjave, po katerih je sicer znan že vso svojo politično kariero. Temnopoltemu radijskemu voditelju je namreč dejal, da če ne ve, ali je zanj ali za Donalda Trumpa, potem ni črn. Biden se je čez nekaj ur opravičil.