Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

šport 14.6.2019 19:55

Fainovi norma za SP

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je na absolutnem slovenskem prvenstvu v Kranju zmagala na 200 m prosto in z izidom 1:58,86 dosegla tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo julija v Južni Koreji.

Slovenija 14.6.2019 19:47

Vladna stran sindikatom predstavila izhodišča sprememb plač v javnem sektorju

Vladna stran je reprezentativnim sindikatom danes predstavila izhodišča za spremembe sistema plač v javnem sektorju. Med drugim predlagajo večji obseg nagrajevanja delovne uspešnosti in spremembe pri napredovanju v višji plačni razred. Predstavniki sindikatov so bili v prvih odzivih še zadržani, a naklonjenosti predlogom vlade ni bilo zaznati.

svet 14.6.2019 19:09

V Moldaviji konec politične krize

Po večdnevni hudi politični krizi v Moldaviji se je ta danes končala. Koaliciji iz proruskih in proevropskih sil se je namreč uspelo uveljaviti, potem ko se je danes Demokratska stranka oligarha Vlada Plahotniuca odločila, da le odide v opozicijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 14.6.2019 16:38

Trump dvomi, da bo Iran zaprl Hormuško ožino

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ocenil, da je le malo možnosti, da bo Iran po napadih na tankerja v Omanskem zalivu uresničil grožnjo z zaprtjem Hormuške ožine. Teheranu je tudi znova očital vpletenost v četrtkova napada na tankerja, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 14.6.2019 16:17

Švicarke protestirale za enako plačo

Oblečene v vijolično se je danes na ulicah švicarskih mest zbralo več tisoč žensk, ki so zahtevale enako plačilo za enako delo. Protestnicam se je pridružila tudi švicarska obrambna ministrica Viola Amherd in več poslank, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 14.6.2019 15:13

Knovs po prepričanju Erjavca ponovno zlorabljen za politični obračun

Minister za obrambo Karl Erjavec je danes ponovno zavrnil očitke, ki ga nanj naslavljajo predlagatelji interpelacije, odgovoril pa je tudi na četrtkove navedbe podpredsednika komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Žana Mahniča. Po ministrovem prepričanju je bila komisija ponovno zlorabljena za politični obračun.

Slovenija 14.6.2019 14:49

Šarec: Pomembno je, da so po požaru v Fragmatu prebivalci na varnem

Premier Marjan Šarec, ki si je danes ogledal pogorišče obrata Fragmata v Podskrajniku pri Cerknici, je ocenil, da je najpomembnejše to, "da so prebivalci na varnem". Pohvalil je delo vseh služb, ki so hitro in učinkovito ukrotile in sanirale prve posledice požara.

svet 14.6.2019 14:32

Obravnava Assangeove izročitve februarja 2020

Britansko sodišče je glavno obravnavo ameriške prošnje za izročitev ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea razpisalo za februar prihodnje leto. Danes ga je sicer sodišče zaslišalo v okviru preučitve izročitve.

gospodarstvo 14.6.2019 13:16

Napredek glede evrskega proračuna, a ključna vprašanja ostajajo odprta

Finančni ministri EU so po več kot 15 urah zasedanja davi v Luksemburgu dosegli kompromis o vzpostavitvi evrskega proračuna, a ključna vprašanja ostajajo odprta, tudi način financiranja. Ključni akterji v območju evra kljub razočaranju, da ni bilo mogoče doseči več, izpostavljajo, da se ne sme podcenjevati simboličnega pomena tega koraka.

Slovenija 14.6.2019 12:57

DZ v četrtek o interventnem zakonu, v petek interpelacija Erjavca

DZ bo na redni seji, ki bo potekala od ponedeljka od četrtka, obravnaval tudi interventni zakon o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave. V petek pa bo DZ na izredni seji na predlog SDS obravnaval interpelacijo ministra Karla Erjavca. Napetost se stopnjuje in tudi premier Marjan Šarec pravi, da bo Erjavec moral stvari pojasniti.

svet 14.6.2019 11:11

Iran kategorično zavrača ameriške obtožbe glede napadov na tankerje

Iran je v četrtek zvečer kategorično zavrnil trditve Washingtona, da stoji za napadi na tankerje v Omanskem zalivu. Te obtožbe so ZDA pred tem ponovile tudi na zaprti seji Varnostnega sveta Združenih narodov. Ameriška vojska je medtem objavila tudi posnetek, na katerem naj bi iranski vojaki odstranjevali mino z boka poškodovanega tankerja.

šport 14.6.2019 11:00

Pogačar v lov na 13. slovensko zmago na dirki po Sloveniji

Letošnja 26. kolesarska dirka po Sloveniji bo zagotovo dobila novega končnega zmagovalca. Lanskega šampiona Primoža Rogliča namreč na slovenskih cestah med 19. in 23. junijem ne bo, Sloveniji pa bo 13. končno zmago skušal prikolesariti mladi up Tadej Pogačar. Slovenska pentlja bo v naslednjih dneh znova gostila številna zanimiva imena.

šport 14.6.2019 10:21

NBA: Goran Dragić sprejel odločitev in ostaja v Miamiju

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić se je po poročanju ameriških medijev, ki jih povzema tudi uradna spletna stran severnoameriške lige NBA, odločil, da ostaja pri ekipi Miami Heat tudi v naslednji sezoni. Ključni mož zlate reprezentance z evropskega prvenstva 2017 tako ostaja organizator igre ekipe s Floride.

Slovenija 14.6.2019 8:50

Prve raziskave po požaru tovarne v Podskrajniku niso pokazale večjih nevarnosti

Prve raziskave ekološkega laboratorija z mobilno enoto po požaru obrata Fragmata v Podskrajniku niso pokazale večjih nevarnosti, so sporočili iz PGD Cerknica. Ker pa je v zraku prisotna povečana koncentracija prašnih delcev, do rezultatov podrobnejše analize zraka in vode vsem svetujejo, da se obnašajo, kot da gre za zdravju škodljive snovi.

šport 14.6.2019 6:56

Toronto Raptors prvič v klubski zgodovini prvaki lige NBA

Košarkarji Toronto Raptors so prvič v 24-letni klubski zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Na šesti tekmi finala proti branilcem naslova, Golden State Warriors, so v Oaklandu zmagali s 114:110 in v boju na štiri zmage slavili s 4:2.

gospodarstvo 14.6.2019 5:00

Finančni ministri EU o priporočilih državam, bankah in davku na finančne transakcije

Finančni ministri članic EU bodo danes med drugim opravili razpravo o predlogih priporočil Evropske komisije članicam EU, tudi Sloveniji, v okviru t. i. evropskega semestra. Na dnevnem redu je tudi vprašanje slabih posojil v bankah in dokončanja bančne unije, govora naj bi bilo tudi o zastalem projektu uvedbe davka na finančne transakcije.