Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

Slovenija 13.6.2019 22:39

Požar v Fragmatu pod nadzorom

Okoli 20. ure je v industrijski coni Podskrajnik na Rakeku zagorel obrat podjetja Fragmat. Kot je za STA dejal župan občine Cerknica Marko Rupar, je zagorel glavni stroj v samem proizvodnem obratu. Požar je zaenkrat pod nadzorom. Poškodovanih ni bilo, škoda še ni znana, se pa trenutno s požarom bori vsaj 200 gasilcev, ocenjuje Rupar.

šport 13.6.2019 21:41

Mišmaševa dosegla državni rekord v Oslu

Maruša Mišmaš je na atletski diamantni ligi v Oslu dosegla državni rekord v teku na 3000 m zapreke z 9:20,97. Zasedla je deveto mesto in za skoraj osem sekund izboljšala svoj prejšnji rekord (9:28,61), ki ga je tekla 2. septembra lani v Berlinu.

Slovenija 13.6.2019 18:25

Mahnič: Zaslišanje Škerbinca postavlja na laž ministra Erjavca

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je danes zaslišala nekdanjega poveljnika Poveljstva sil Miho Škerbinca. Kot je v izjavi za medije po seji povedal podpredsednik komisije Žan Mahnič (SDS), današnje pričanje in tudi dokumentacija, ki jo je Knovsu posredoval Škerbinc, postavljata na laž ministra za obrambo Karla Erjavca.

svet 13.6.2019 18:04

Zaradi incidenta v Omanskem zalivu se bo sestal Varnostni svet ZN

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je danes ostro obsodil kakršnekoli napade proti civilnim ladjam. Ob tem je po napadih na dva tankerja v Omanskem zalivu posvaril, da si svet ne more privoščiti večjih konfrontacij v regiji. Zaradi incidenta se bo danes sestal Varnostni svet ZN.

gospodarstvo 13.6.2019 17:09

Finančni ministri članic z evrom Italijo pozivajo k spremembi proračunskih načrtov

Finančni ministri držav evrskega območja so Italijo danes pozvali, naj spet premisli svoje proračunske načrte in popusti v sporu z Brusljem. "V območju z evrom veljajo določena pravila, ki jih vsi skušamo spoštovati," je pred zasedanjem evroskupine, na katerem se zdi na dosegu dogovor o evrskem proračunu, dejal francoski minister Bruno Le Maire.

svet 13.6.2019 16:25

Po napadih na tankerja v Omanskem zalivu evakuirali posadki

Pred obalo Omanskega zaliva sta bila danes očitno napadena dva tankerja, ki ju je zajel ogenj, posadki obeh ladij pa so morali evakuirati. Za kakšne vrste incident je na tej zelo pomembni pomorski poti iz Perzijskega zaliva šlo, še ni jasno.

svet 13.6.2019 14:33

Boris Johnson z največ glasovi v prvem krogu iskanja novega vodje konservativcev

Nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson je v prvem krogu glasovanja o novem vodji konservativne stranke dobil največ, 114 glasov. Sedanji zunanji minister Jeremy Hunt je na drugem mestu prejel "le" 43 glasov. So pa iz nadaljnjih glasovanj že izpadli trije kandidati, ki niso dobili najmanj 17 glasov od skupno 313 delegatov stranke.

šport 13.6.2019 14:29

Froome po operaciji v intenzivni negi

Britanskega kolesarskega zvezdnika Chrisa Frooma so po sredini nesreči, v kateri se je težje poškodoval, operirali v bolnišnici v Saint-Etiennu in je po besedah njegove ekipe Ineos zdaj v intenzivni oskrbi, kjer naj bi ostal še nekaj dni.

kultura 13.6.2019 13:48

Levstikovi nagradi za življenjsko delo Borisu A. Novaku in Jelki Godec Schmidt

Založba Mladinska knjiga je Levstikovi nagradi za življenjsko delo namenila pesniku, pisatelju in dramatiku Borisu A. Novaku ter ilustratorki Jelki Godec Schmidt, za izvirno leposlovno delo oziroma ilustracije pa je nagradila Anjo Štefan in Ano Zavadlav. Ob današnji razglasitvi sta prva dva dobila tudi spominski plošči pred knjigarno Konzorcij.

Slovenija 13.6.2019 13:27

Predsednika Slovenije in Avstrije za nadgradnjo odnosov med državama

Predsednika Slovenije in Avstrije, Borut Pahor in Alexander Van der Bellen, sta se danes na Dunaju zavzela za nadgradnjo dobrih odnosov med državama. Oba sta tudi priznala, da obstajajo razlike v nekaterih pogledih, ki pa jih je po Pahorjevih besedah mogoče rešiti z dialogom.

Slovenija 13.6.2019 13:26

V vročini je po mnenju zdravnikov najpomembnejše pitje vode

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v teh vročih dneh opozarjajo prebivalstvo, da je najpomembnejša hidracija oziroma pitje vode. Za starejše ljudi je priporočljiva količina od dva do tri litre vode na dan, za otroke okrog enega litra. Priporočeno je pitje v intervalih, je v izjavi za medije povedala zdravnica Simona Perčič z inštituta.

Slovenija 13.6.2019 12:37

Vlada za likvidacijo Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni

Vlada je na današnji seji sprejela odločitev o začetku likvidacije Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB). Postopek likvidacije bo predvidoma trajal do julija 2020, sredstva, ki bodo po likvidaciji ostala na računu, bodo vrnjena v proračun, je vlada sporočila po seji. Šlo naj bi za približno 1,48 milijona evrov.

Slovenija 13.6.2019 12:22

Predsednika Slovenije in Avstrije za nadgradnjo odnosov med državama

Predsednika Slovenije in Avstrije, Borut Pahor in Alexander Van der Bellen, sta se danes na Dunaju zavzela za nadgradnjo dobrih odnosov med državama. Oba sta tudi priznala, da obstajajo razlike v nekaterih pogledih, ki pa jih je po Pahorjevih besedah mogoče rešiti z dialogom.

gospodarstvo 13.6.2019 11:59

Vlada za prenos najbolj primernih nepremičnin DUTB na republiški stanovanjski sklad

Vlada je ugodila željam Stanovanjskega sklada RS in odločila, da Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) najbolj primerne nepremičnine v svoji lasti odplačno prenese na republiški stanovanjski sklad. Prenos se bo izvedel po oceni tržne vrednosti, ki jo bo izdelal neodvisni cenilec. Tega bosta skupaj zbrala sklad in t. i. slaba banka.

Slovenija 13.6.2019 11:49

Vlada za hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev

Vlada je danes na seji za obravnavo v DZ po nujnem postopku pripravila predlog novele zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero se bo pospešilo reševanje vlog za uveljavitev pravic iz javnih sredstev, predvsem do državne štipendije. Centre za socialno delo bo nekoliko razbremenila, povečal pa se bo krog upravičencev do štipendij.

Slovenija 13.6.2019 11:44

Stopnja tveganja revščine lani ostala pri 13,3 odstotka

Stopnja tveganja revščine je lani po podatkih statističnega urada ostala pri 13,3 odstotka. Pomembno vlogo pri njenem zniževanju po besedah namestnice generalne direktorice urada Karmen Hren še naprej igrajo socialni transferji. Letni prag tveganja revščine se je medtem lani zvišal za 318 evrov na 7946 evrov oz. na 662 evrov na mesec.

svet 13.6.2019 10:46

Pred obalo Omana naj bi bila napadena dva tankerja

Ameriška peta flota je danes sporočila, da so prejeli klice na pomoč z dveh tankerjev v Omanskem zalivu, ki naj bi bila napadena. Eden od tankerjev naj bi bil norveški. Kot so sporočili njegovi lastniki, je bil vpleten v "varnostni incident", a da tovor ni bil poškodovan. Več podrobnosti zaenkrat ni znanih.

šport 13.6.2019 7:43

Hokejistom St. Louisa premierni naslov v ligi NHL

Hokejisti St. Louisa so v odločilni sedmi tekmi finala severnoameriške lige NHL v Bostonu ugnali domači Bruins visoko s 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) in prvič v zgodovini osvojili Stanleyjev pokal.