Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

šport 12.9.2019 21:59

Slovenija - Belorusija 3:0 (17, 14, 19)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odlično začela domače evropsko prvenstvo. Na svoji uvodni tekmi je v Stožicah s 3:0 (17, 14, 19) premagala Belorusijo.

šport 12.9.2019 17:52

Roglič še korak bližje končni zmagi, Pogačar izgubil belo majico

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi. V 177,5-kilometrski etapi s štirimi vzponi prve kategorije je odbil vse napade in še za dve sekundi povišal prednost. Tadej Pogačar je izgubil belo majico najboljšega mladega kolesarja.

svet 12.9.2019 17:17

Evropski parlament pozval von der Leynovo na pogovor zaradi spornih nazivov resorjev

Evropski parlament je pozval novoizvoljeno predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na pogovor zaradi spornih nazivov resorjev. Pod udarom je zlasti naziv "za zaščito našega evropskega načina življenja". Von der Leynova je vabljena na konferenco predsednikov prihodnji četrtek v Strasbourgu, je povedal predsednik parlamenta David Sassoli.

Slovenija 12.9.2019 15:40

Komisija DZ pozvala k spremembam insolvenčne zakonodaje

Komisija DZ za nadzor javnih financ je danes ugotovila, da je insolvenčna zakonodaja potrebna temeljite prenove, zlasti v delu, ki se nanaša na postopek poenostavljene prisilne poravnave. K tej ugotovitvi jo je napotila razprava o medijsko odmevnem primeru odpisa dolga družbam družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

gospodarstvo 12.9.2019 15:22

Umar: Slabša napoved posledica upočasnitve rasti v trgovinskih partnericah

Slabša gospodarska napoved Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) je posledica upočasnitve rasti v trgovinskih partnericah in obetov do konca leta, ki vplivajo na izvoz in investicije izvoznega sektorja, je pojasnila direktorica Umarja Maja Bednaš. Pri tem je izpostavila slabše napovedi za Nemčijo, ki je pomembna za izvoz.

gospodarstvo 12.9.2019 13:58

Bertoncelj: Umar napoved gospodarske rasti znižal na 2,8 odstotka

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) je po besedah finančnega ministra Andreja Bertonclja znižal napoved gospodarske rasti. Sloveniji za letos po novem napoveduje 2,8-odstotno realno rast BDP, kar je 0,6 odstotne točke manj od spomladanske napovedi. Napoved za prihodnje leto je znižal za 0,1 odstotne točke na tri odstotke.

Slovenija 12.9.2019 13:41

V slovenskih jamah priprave na raziskovanje drugih planetov

V Sloveniji se v teh dneh na raziskovanje vesolja v sklopu programa CAVES pripravlja šest astronavtov iz petih vesoljskih agencij. V prihodnjih dneh se bodo namreč spustili v slovensko podzemlje, kjer se bodo urili za delo v zahtevnih razmerah, kot jih lahko pričakujejo na drugih planetih oziroma vesoljskih telesih, kot sta Mars ali Luna.

gospodarstvo 12.9.2019 12:08

Vlada se je seznanila z Umarjevo jesensko napovedjo

Vlada se je danes seznanila z jesensko napovedjo Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Ta napoveduje umiritev gospodarske rasti, je vlada zapisala na Twitterju. Umarjevo napoved bo na novinarski konferenci ob 12.45 komentiral minister za finance Andrej Bertoncelj.

kultura 12.9.2019 11:53

Večernica Andreju E. Skubicu za knjigo Babi nima več telefona

Nagrado časnika Večer za najboljše izvirno leposlovno delo za otroke in mlade, izdano v minulem letu, prejme Andrej E. Skubic za knjigo Babi nima več telefona iz serije Trio Golaznikus, piše v posebni prilogi Večera. Knjigo je z ilustracijami opremila Tanja Komadina. Že 23. večernico bodo Skubicu podelili 19. septembra v Murski Soboti.

šport 12.9.2019 0:30

Danes začetek EP v odbojki v Ljubljani

Danes se v dvorani Stožice začenja eden največjih športnih dogodkov v Slovenji v letu 2019. Ljubljana gosti eno od predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva za odbojkarje, Slovenija pa bo zvečer igrala prvo tekmo ob 20.30 proti Belorusiji.

gospodarstvo 12.9.2019 0:30

ECB najverjetneje z novim svežnjem spodbud

Evropska centralna banka (ECB) bo na današnji seji odločala o novih ukrepih, s katerimi bi pognala gospodarsko aktivnost in spodbudila inflacijo. Trgi pričakujejo nadaljnje znižanje depozitne obrestne mere, ki jih je nakazala sama ECB, nekateri omenjajo ponovno uvedbo programa odkupovanja obveznic.

Slovenija 12.9.2019 0:30

Komisija DZ o zlorabah insolvenčne zakonodaje

Komisija DZ za nadzor javnih financ bo pod drobnogled vzela izvajanje insolvenčne zakonodaje. Po medijsko odmevnem primeru odpisa dolga družbam družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića je njihov namen ugotoviti, ali v institutu poenostavljene prisilne poravnave obstajajo "luknje v zakonu".

gospodarstvo 12.9.2019 0:30

Vlada predvidoma o najnovejših gospodarskih napovedih

Vlada bi se utegnila na današnji seji seznaniti z Umarjevo jesensko napovedjo gospodarskih gibanj. Ko bo napoved gospodarske rasti za srednjeročno obdobje znana, bo vlada lahko dokončno oblikovala predloga proračunov in ostalih proračunskih dokumentov za leti 2020 in 2021.