Lokalne volitve

Ljubljana

Slovenija 16.11.2018 11:44

Analitika z različnimi pogledi na volilno kampanjo v Ljubljani

Kampanja pred lokalnimi volitvami je marsikje postregla z ostrimi spopadi županskih kandidatov. V Ljubljani sta v središču pozornosti Zoran Janković in Anže Logar. Po mnenju Simone Kukovič s FDV so ju tja postavili mediji, po mnenju političnega analitika Alema Maksutija pa mediji lahko kanalizirajo javno mnenje, ne pa ga ustvarijo.

Slovenija 15.11.2018 22:37

Županski kandidati v Ljubljani soočili različne poglede na vodenje mesta

Kandidati za župana v prestolnici so pred nedeljskimi volitvami na Televiziji Slovenija soočili stališča o izzivih vodenja Ljubljane, obenem pa ocenili minulo delo župana Zorana Jankovića. Medtem ko mu del tekmecev priznava močan doprinos k razvoju mesta, drugi opozarjajo na spodletele projekte in izpostavljajo potrebo po menjavi na čelu občine.

Slovenija 11.11.2018 8:50

Kandidati za župana Ljubljane stavijo predvsem na osebni stik z volivci in družbena omrežja

V Ljubljani se za županski stolček poteguje 10 kandidatov, tudi aktualni župan Zoran Janković. Za njegovega največjega izzivalca velja kandidat SDS Anže Logar, a ostali kandidati ne mečejo puške v koruzo. Prepričani so, da lahko volivce s programi še prepričajo. Kandidati v kampanji stavijo predvsem na osebni stik z volivci in družbena omrežja.

Slovenija 5.11.2018 21:07

Janković in Logar soočila stališča o razvoju Ljubljane

Ljubljanski župan Zoran Janković in njegov glavni izzivalec na prihajajočih lokalnih volitvah Anže Logar sta soočila stališča, ki jih imata do nekaterih ključnih izzivov, ki prestolnico čakajo v prihodnjih štirih letih. Medtem ko bi Janković v četrtem mandatu dokončal zastavljene projekte, bi Logar v svojem prvem začel z zdravljenjem prestolnice.