Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi)

Predsednik: Andrej Šiško

Leto ustanovitve: 2005

Aktualno število poslancev v EP: 0

Uspeh na dosedanjih volitvah v EP:
stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Seznam kandidatov:

Andrej Šiško, 24. 4. 1969, predsednik ZSi

Anica Bidar, 5. 7. 1971, sopredsednica ZSi

Joško Joras, 14. 9. 1950, upokojenec, predsednik lokalnega odbora ZSi Piran

Samopredstavitev:

ZSi - Gibanje Zedinjena Slovenija nastopa na volitvah v Evropski Parlament s programom SLOVEN (Slovenija ven iz EU). Varovali bomo predvsem interese slovenskega ljudstva in slovenskega naroda, ne pa interesov kakršnihkoli drugih elit.

Odločno nasprotujemo načrtnemu mešanju narodov, vsiljevanju multikulturne družbe in evropsko načrtovanim ter vodenim migracijam iz tretjih držav. Smo za povsem drugačno Evropo od sedanje in še bolj od te, ki nam jo pripravljajo evropske, od ljudstva odtujene elite. EU kot Združene države Evrope po vzoru ZDA (talilnega lonca narodov in "multikukture") so za nas nesprejemljive.

Gibanje Zedinjena Slovenija se zavzema za sodobno Evropo svobodnih, neodvisnih in suverenih narodov in držav, v kateri bodo vse evropske države od Urala do Atlantika enakopravne. To pomeni, da v Evropo nedvomno sodi tudi Rusija, brez katere o njej sploh ni mogoče govoriti. Prav tako sodijo v takšno Evropo tudi enakopravni narodi in njihove države kot so npr. Katalonija, Korzika, Bretonija, Flandrija, Škotska itd.

Slovenci smo zaradi Ustave Republike Slovenije dolžni takoj izstopiti iz EU zaradi načrtne kršitve temeljnih človekovih pravic (primer Katalonija), kot je to navedeno v njenem 3.a členu.

Vsekakor smo za plodno mednarodno sodelovanje, pri čemer predstavlja naše tržišče ves planet Zemlja in ne samo EU. Obstoječo EU bomo skušali spremeniti od znotraj. V kolikor nam to v sodelovanju z drugimi narodi ne bo uspelo, bo Slovenija izstopila iz EU. Zedinjeni zmoremo vse!