Domovinska liga (DOM)

Predsednik: Bernard Brščič

Leto ustanovitve: 2019

Aktualno število poslancev v EP: 0

Uspeh na dosedanjih volitvah v EP:
stranka doslej še ni sodelovala na volitvah

Seznam kandidatov:

Bernard Brščič, 23. 8. 1973, ekonomist, nekdanji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade

Lucija Šikovec Ušaj, 22. 4. 1958, odvetnica

Norma M. Korošec, 6. 10.1994, študentka matematike

Marko Oblak, 27. 6. 1957, magister farmacije

Samopredstavitev

1. Za svobodo govora. Ta je temeljna civilizacijska pridobitev in predpogoj delovanja demokracije. Vredna je najvišje ustavne in zakonske zaščite. Nasprotujemo politični korektnosti in boju proti "sovražnemu govoru" pod pretvezo ponovnega uvajanja verbalnega delikta.

2. Za ohranitev slovenskega jezika, kulture in identitete kot osmislitve obstoja Republike Slovenije.

3. Za družine. Zdrava družina je temelj zdrave družbe. Nasprotujemo (ne)kulturnemu marksizmu in širitvi LGBT+P agende v državnih institucijah.

4. Za krepitev suverenosti, zakonitosti, varnosti in reda. Ti so predpogoj blaginje. Zavarovanje meje in preprečitev nezakonitih migracij, ki predstavljajo izjemen varnostni in javnofinančni problem, je najvišja prioriteta. Slovenija naj skrbi za blaginjo svojih državljanov, ne migrantov!

5. Za takojšnji odstop Slovenije od Globalnega sporazuma o migracijah.

6. Za priključitev državam Višegrajske skupine in podpora pobudi Intermarium na osi Baltik-Jadran. Nasprotujemo težnjam po federalizaciji EU.

7. Za obrambo ustavnosti, zakonitosti in načel pravne države. Sodnike in tožilce, ki sistematično kršijo ustavo, zakone in človekove pravice, je treba odstraniti iz pravosodnega sistema.

8. Za podjetništvo in razvoj majhnih in srednjih podjetij. Verjamemo v sposobnost podjetnikov, da se bodo sami, brez vmešavanja in subvencij države znali odločati kaj, komu in za koliko prodajati. Zagovarjamo radikalno zmanjšanje subvencij in temu primerno znižanje davčnih bremen.

9. Za vitko državo. Zagovarjamo racionalizacijo javnega sektorja in dopolnitev fiskalnega pravila z izdatkovnim, t. j. ustavno omejitvijo javne porabe.

10. Za pravične pokojnine. Vse bi morale biti skladne plačanim prispevkom. ZPIZ naj se poslovi od nezasluženih pokojnin.